Moto Tiles -liikuntalaatat

Moto Tiles -liikuntalaatat

Moto Tiles -liikuntalaatat on tieteellisesti tutkittu, innovatiivinen hyvinvointiteknologia tuote motoriikan ja liikkuvuuden kehittämiseen – niin ikäihmisille, kuntoutujille kuin kaikille ikään katsomatta, jotka haluavat ylläpitää ja luoda aktiivista elämäntapaa. Moto Tiles on suunniteltu ja kehitetty Tanskassa vastaamaan haasteisiin, joita vaikkapa ihmisten ikääntyminen tuo tullessaan.

Moto Tiles sisältää erilaisia harjoituksia ja pelejä, joita pelataan koskettamalla jalalla laattoja, joissa on kosketusanturi. Laattojen ledivaloja käytetään myös pelin indikaattorina. Laatat ovat omia yksiköitään, eli pelialustat voivat olla lähes minkä mallisia tahansa. Moto Tilesiin voi luoda käyttäjiä, joiden pelituloksia ja kehitystä seurataan pitkällä aikavälillä, vaikka hoitajien tai kuntouttajien toimesta. Tutkimusten mukaan Moto Tilesin käyttö parantaa huomattavasti käyttäjien tasapainoa, liikkuvuutta, voimaa ja motoriikkaa jo pienillä viikoittaisilla harjoituksilla. Moto Tilesin käyttö on helppoa.

Paketti sisältää kymmenen laattaa, latausyksikön ja tabletin. Laitteita on myös helppo kuljettaa ja säilyttää mukana tulevassa laukussa. Laatat ovat tanskalaista muotoilua – yksinkertaisia, toimivia ja tyylikkäitä. Laatat voi asettaa lattialle haluttuun järjestykseen – liittämällä ne toisiinsa tai täysin erilleen. Kun kaikki laatat on kytketty päälle, käynnistetään Moto App -ohjelma tabletilta ja valitaan peli.

Moto Tiles -liikuntalaattoja hyödynnetään kansainvälisesti esimerkiksi lasten ja nuorten sekä ikäihmisten toimintakyvyn kehittämisessä.

Tieteelliset tutkimukset

Referenssit

Satakunnan hyvinvointialue, palveluasuminen, päivätoiminta, sosiaalipalvelut, Satasairaalan kuntoutuspalvelut, Pori, Rauma, (www.pori.fi)
Varsinais-Suomen hyvinvointialue, kotihoito, päivätoiminta ja lääkinnällinen kuntoutus, Turku, (yle.fi)
Helsingin kaupunki, Roihuvuoren seniorikeskus, Helsinki
HUS, Lohjan sairaala, neurologinen yksikkö, Lohja
Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, päivätoiminta, kotihoito, Haukipudas, (www.youtube.com)
Diakon Palvelut Oy, palveluasuminen
Sataedu, MeWet-koti, Ulvila, (www.youtube.com)
XAMK, Opetus, Kotka, (next.xamk.fi)
Turun ammatti-instituutti, Opetus, Turku

Tuotetiedot

Kielet

suomienglantitanskajapani

Markkina-alue

  • Eurooppa
    • Suomi

Tuote on tullut markkinoille

12/2016

Sertifikaatit

  • ei ole lääkinnällinen laite

Tuote lisätty palveluun

14.08.2023

Päivitetty

18.04.2024