Neppie App

Neppie App on ammattilaisten työkalu, jolla voidaan tukea henkilöitä, joilla on toiminnanohjauksen ja arjen hallinnan haasteita. Palvelu sopii kaikenikäisille, sillä sen sisältö on räätälöitävissä yksilöllisesti. Neppie App on käytännössä digitaalinen kuvatuki, joka sisältää ajastettuja muistutuksia ja kuvallisia sekä sanallisia ohjeita haluttuihin arjen toimintoihin. Palvelu koostuu verkkosovelluksesta ja mobiiliappista.

Verkkosovelluksessa ammattilainen tai vanhempi tai tukea tarvitseva henkilö itse luo tehtäväketjuja arjentoiminnoista. Tehtäväketjut muodostuvat tehtäväkorteista eli osatehtävistä. Näissä korteissa käytetään kuvia, tekstiä ja ajastettuja muistutuksia. Esim. tehtäväketju Aamutoimet sisältää tehtäväkortit herääminen, aamupesu, pukeutuminen, aamupala ja kouluun tai töihin lähteminen. Kuvina voidaan käyttää Neppien omaa kuvakirjastoa tai asiakkaan toimintaympäristöstä otettuja kuvia. Verkkosovelluksesta voidaan seurata, kuinka tehtäväketjuista on suoriuduttu. Tukea tarvitseva henkilö saa tehtäväketjut puhelimeen mobiiliapp Neppien kautta. Se on ladattavissa sekä Google Play kaupasta että Apple Storesta.

Neppien tarkoituksena on lisätä aktiivisuutta arjessa, tukea itsenäiseen elämään ja kasvattaa osallisuutta. Kun arki sujuu, mahdollistuu liittyminen yhteiskuntaan ja henkilön hyvinvointi kasvaa. Neppie on kehitetty vastaamaan erityisesti neuropsykiatrisiin erityistarpeisiin, mutta soveltuu eri-ikäisille ja erilaisista syistä syntyviin arjenhallinnan haasteisiin.