Näyttämö

Näyttämö

Näyttämö-palvelu tuo luontohoivaa ja viihtymistä osaksi aktiivista arkea tarinoiden, musiikin, kuvien ja videoiden muodossa. Palvelu on suunniteltu käytettäväksi erityisesti television näytöllä ja sen omalla kaukosäätimellä. Näyttämöä voi käyttää sovelluksena tai verkkoselaimen kautta. Palvelu on koko laajuudessaan laiteriippumaton eli käyttäjä voi nauttia siitä omilla laitteillaan.

Näyttämö tukee monipuolisen hoivan toteuttamista ikäihmisten ja erityisryhmien kanssa toteutettavassa hyvinvointia ja kuntoutumista tukevassa työssä. Se tarjoaa valmiin päivittäisen toimintamallin, joka tukee hetkeen tarttumista, luontohoivaa ja kulttuurista vanhustyötä kiireisessäkin arjessa. Näyttämön näkymä korostaa vuoden kiertokulkua ja erikoispäiviä visuaalisten teemojen kautta.

Palvelun sisältöehdotus tuo hauskalla ja innostavalla tavalla arkeen aikaan orientoinnin sekä keskustelunavauksia ja paljon katseltavaa. Sisältö on suunniteltu luomaan ja tukemaan kasvokkaista vuorovaikutusta yhdessä katselun ja tekemisen avulla.

Esimerkki 1. Näyttämöä voi käyttää esimerkiksi palveluasumisessa yhteisessä olohuoneessa välineenä, joka tuo arvostavaa ja laadukasta, hyvinvointia tukevaa sisältöä ja tekemistä helposti ikääntyneiden saataville. Henkilökunta käyttää mielellään visuaalisesti kaunista käyttöliittymää osana kuntouttavaa toimintamallia.

Esimerkki 2. Näyttämöä voi käyttää yhteisöllisessä asumisessa aula- tai olotiloissa televisiossa yhteisen toiminnan tukena ja alustana. Lisäksi Näyttämön kautta voi ilmoittaa esimerkiksi tulevista yhteisistä tapahtumista tai muista asioista.

Esimerkki 3. Näyttämö kulkeutuu tabletilla tehostetussa palveluasumisessa myös omahoitajatuokioihin ulos terassille tai asiakkaan huoneeseen. Yhdessä katsellen on mukava viettää hyviä hetkiä joka päivä.