Safera Sense Wi-Fi -liesivahti

Safera Sense Wi-Fi -liesivahti

Safera Sense Wi-Fi -liesivahdin avulla tuttua liettä voi käyttää kuten ennenkin – mutta paljon turvallisemmin. Sense sammuttaa lieden, jos se unohtuu päälle tai kuumenee liikaa. Etähälytyksen ansiosta voit huolehtia läheisistäsi myös etänä. Läheisen turvallisuus voi huolettaa, varsinkin jos hän asuu kotonaan yksin. Kun Sense Wi-Fi katkaisee liedestä sähköt, se lähettää hälytyksen myös tekstiviestillä ja sähköpostilla, joten voit nopeasti varmistaa, että läheisesi voi hyvin vaaratilanteen jälkeen. Hälytyksen syy on hyvä selvittää, erityisesti jos niitä tulee usein.

Palvelu sopii myös hoivatyön ammattilaisille. Hoitohenkilöstö voi käydä asukkaan luona tarkistamassa, mikä hälytyksen aiheutti ja onko asukas kunnossa. Tarvittaessa hoitaja voi miettiä asukkaan kanssa, miten vastaava vaaratilanne voidaan välttää jatkossa. Tai haluatko tietää, jos asukas käyttää liettä tavoistaan poiketen – kuten yöllä? Sense Wi-Fi huomaa, jos liettä käytetään yöllä tai liesi on kokonaan käyttämättä useampaan päivään. Yllättäen muuttuneet rutiinit voivat merkitä muutoksia esimerkiksi ikäihmisten kognitiivisissa kyvyissä. Mitä nopeammin reagoit alkaviin muutoksiin, sitä parempaa huolta voit läheisistäsi pitää.

Safera Sense on helppo asentaa myös olemassa olevaan omaan tuttuun lieteen. Liesivahdissa on kaksi osaa: lieden tilaa tarkkaileva anturiyksikkö ja lieden sähkönsyöttöä ohjaava virranhallintayksikkö. Niiden välillä yhteys toimii langattomasti. Katso miten liesivahti asennetaan ja muut usein esitetyt kysymykset.

Liesivahti pyrkii estämään lieden vaaratilanteet ennalta. Niin kauan kuin ruuanlaitto on turvallista, liesivahti ei tee muuta kuin tarkkailee lieden käyttöä. Jos liesivahti havaitsee vaaratilanteen, se hälyttää ja katkaisee liedeltä sähköt. Käyttäjä voi palauttaa lieteen sähköt painamalla anturiyksikön OK-painiketta. Liesivahdin voi asentaa olemassa olevaan, käyttäjälle tuttuun lieteen. Sen käyttö ei vaadi uuden opettelua. Siksi se soveltuu hyvin myös ikääntyneille. Lue täältä tarkemmin, miten liesivahti sopii ikääntyneelle tai muistisairaalle. Safera-liesivahti tarkkailee:

  • Lieden lämpötilaa
  • Lieden virrankulutusta
  • Käyttäjän eli ruoanlaittajan läsnäoloa

Safera ehkäisee liesipaloja:

  • Ei vaadi käyttäjältä mitään toimia
  • Hälyttää vasta vaaratilanteen uhatessa
  • Katkaisee vaaratilanteessa liedestä virrat
  • Ei häiritse ruoanlaittoa