a.i.mater Oy

a.i.mater Oy

a.i.mater on kotimainen ohjelmistoyritys, jonka erityisosaamista ovat kieliteknologia ja tekoäly. Asiakkaille rakennetaan merkittävää etua tuovia digitaalisia ratkaisuja, jotka yleensä hyödyntävät jotain itse kehittämäämme kieliteknologiakomponenttia. Toimeksiantajan saamat edut liittyvät usein ajansäästöön tai käyttäjäkokemuksen parantamiseen.

Asiakkaiden tarpeisiin olemme esimerkiksi kehittäneet kotimaisten kielten puheentunnistus- ja puhesynteesimallien ympärille räätälöityjä ratkaisuja, rakentaneet konenäköä hyödyntäviä ohjelmistoja ja tehneet full-stack ohjelmistokehitystä. Olemme kehittäneet muun muassa luonnollisesti suomea lausuvan Ilonan ja suomenruotsia puhuvan Amanda -tekoälyäänet. Näitä ääniä asiakkaat saavat käyttää erilaisten tekstisisältöjen ääneen lukemiseksi. Esimerkiksi Ylen verkkosivut ovat kuunneltavat äänirajapintamme ansiosta ja lukijana toimii Ilona. Turun seudun joukkoliikenne Fölille taas olemme kehittäneet bussien pysäkkikuulutuksissa käytössä olevan oman koneäänen, joka toimii samalla äänellä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

a.i.mater Oy

Noptera

Noptera on ohjelmisto, jonka avulla työn lomassa tehtävät kirjaukset voidaan tehdä puheella. Se vapauttaa kädet työntekoon ja saattaa jopa puolittaa tehtävään kuluvan työajan. Noptera soveltuu erityisesti korkeaa aseptiikkaa vaativaan työhön.