Auxivo Liftsuit

Auxivo Liftsuit

Auxivo LiftSuit® eksoskeleton on sveitsiläinen passiivinen eksoskeleton, joka tukee selkää nostettaessa taakkoja vyötärötason alapuolelta tai työskenneltäessä eteenpäin taipuneessa asennossa. Auxivo LiftSuit® tukee käyttäjän selkää keventämällä selkälihaksiin kohdistuvaa kuormitusta ja ohjaamalla selkää oikeaan nostoasentoon. Tällaisia työtehtäviä hoitotyössä on esimerkiksi potilaiden nosto- ja siirtotilanteet, tukisidosten laitto, avanteen hoito, jalkojen rasvaus ja vuoteeseen hoitamiset.

Eksoskeletonin teknologia perustuu siihen, että selässä olevat tekstiilijouset varastoivat energiaa, joka vapautuu nostotilanteessa. Liftsuit puvussa on solisluiden kohdalla ns. aktivointihihnat, joiden avulla saa tuen päälle ja pois. Puku on suunniteltu sopimaan erikokoisille käyttäjille säätömekanismien ansiosta. Puvun voi pukea joko työvaatteiden alle tai päälle. Sitä on saatavana kahta kokoa: S/M ja L/XL.

Auxivo LiftSuitin saa pestä pesukoneessa 60 asteessa ja sen osat voi pyyhkiä desinfiointiaineilla. Turvallisuutta on huomioitu myös “safety looppien” avulla, eli säätömekanismien hihnat eivät jää roikkumaan, vaan ne saadaan kiinnitettyä.

LUT-yliopisto on kehittänyt ns. eksoskeletonien käyttöönottomallin, joka auttaa organisaatioita kouluttamaan henkilöstöä Auxivo LiftSuit® puvun käyttöön.