Uutiset

Hyvinvointi- ja terveysteknologiahakemisto Wenla tuo teknologiatiedon helposti saavutettavaksi

Kansallinen hyvinvointi- ja terveysteknologiahakemisto Wenla tarjoaa tietoa kuluttajille, kunnille ja sosiaali- ja terveysalan organisaatioille kohdennetuista teknologiapalveluista. Hakemiston tarkoituksena on koota yhteen markkinoilla olevat teknologiset ratkaisut.

Wenla palvelu on luotu helpottamaan teknologiatiedon löydettävyyttä.
– Markkinoilla on merkittävä määrä valmiita hyvinvointi- ja terveysteknologiainnovaatioita, mutta niiden löytäminen voi olla vaikeaa. Hajallaan oleva tieto hidastaa osaltaan myös teknologiapalveluiden käyttöönottoja ja hyödyntämistä. Wenla-palvelulla vastataan tähän haasteeseen. Wenla-palvelun tarkoituksena on tukea sosiaali- ja terveysalan sekä kuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimien kehittämistä digitalisaatiolla sekä helpottaa teknologiahankintojen suunnittelua, kertoo projektipäällikkö Niina Holappa Prizztech Oy:stä.

Teknologioiden kehittyessä myös sote- ja hyvinvointialoille syntyy jatkuvasti uusia tuotteita. Wenla-palvelun avulla on helppo seurata toimialan kehittymistä ja palvelutarjontaa. Wenla mahdollistaa myös uutuustuotteiden hakemisen. Rekisteröitymällä palveluun käyttäjät voivat tehdä oman suosikkilistauksen teknologiatuotteista.

Yritys- ja tuotetietojen lisäämisestä vastaavat hyvinvointi- ja terveysteknologiayritykset. Vasta julkaistuun hakemistoon kartoitetaan parhaillaan mukaan uusia yrityksiä sekä heidän hyvinvointi- ja terveysteknologiapalvelujaan.

Ideat ja hankintavinkit jakoon

Palvelun tarkoituksena on myös tukea uusien innovaatioiden syntymistä.
– Wenla-palvelussa käyttäjät voivat myös jakaa arjessa ja työssä esiin nousseita tarpeita sekä syntyneitä palvelu- ja tuoteideoita, joihin uusi teknologia voisi tarjota ratkaisun. Annetuista ehdotuksista yritykset voivat halutessaan poimia sopivia ideoita tuotekehitykseensä, jatkaa Holappa.

Lisäksi erityisesti pienet toimijat voivat vinkata heidän hankinnoistaan teknologiayrityksille palvelun kautta.

Tutustu Wenla-palveluun osoitteessa wenla.fi ja rekisteröi halutessasi itsesi käyttäjäksi!

Wenla-palvelun toteutuksesta vastaa elinkeino- ja kehitysyhtiö Prizztech Oy sekä AKKE-rahoituksella toteutettava Teknologian älykkäällä käyttöönotolla uusia palveluinnovaatioita sotealalle – TÄPS -hanke.

Lisätietoja:
Niina Holappa, projektipäällikkö
Prizztech Oy
niina.holappa@prizz.fi
Puh. 044 710 5455