Digitarinat ja pelillistetyt digitarinat

Digitarinat ja pelillistetyt digitarinat

Digitarinat tarttuvat näihin teemoihin: tunnekasvatus, vuorovaikutustaidot ja sosiaalisen elämän säännöt, tarinallistaminen, sanaston oppiminen, yhteisöllisyyden synnyttäminen, positiivinen pedagogiikka, oivaltaminen ja ilo.

Digitarinamme soveltuvat käytettäväksi kaiken kielisille. Käyttöohjeet olemme toteuttaneet suomeksi, englanniksi sekä ukrainaksi.

Mediakirjastossamme on seitsemän digitarinaa, jotka käsittelevät tunteiden lisäksi sosiaalisen elämän taitoja ja vuorovaikutusosaamista.

Digitarinoita katsellaan yhdessä aikuisen kanssa. Tarkoitus on synnyttää keskustelua, jossa lapsi tunnistaa tunteen, nimeää sen ja keskustelee aikuisen kanssa, miten tunteen kanssa toimitaan.

Lapsi jo katsellessaan sanoittaa eri tilanteita. Aikuisen tehtävä on tarttua ja johdattaa keskustelua niin, että lapselle syntyy käsitys millaisia tunteita on, ne on ihan ok ja miten tunteiden kanssa kannattaa toimia.

Digitarinan voi yhdistää piirros-, liikunta- ja pelihetkiin. Digitarinat toimivat myös itsenäisinä katselu- ja keskusteluhetkinä.

Pelilliset Digitarinat on tarkoitettu interaktiiviseen kommunikaatioon lapsen, aikuisen ja teknologian välillä. Peli etenee lapsen vastauksesta riippuen. Käytössä on ThingLink-alusta. Pelilliset digitarinat toimivat vr-laseilla ja kosketusnäytöillä.

Tieteelliset tutkimukset

Referenssit

Tampereen kaupunki, Varhaiskasvatus, Tampere, (https)
Kangasalan kaupunki, Varhaiskasvatus, Kangasala, (https)

Kansainväliset referenssit

Viking International School, erityisoppilatos, (https)
Futura Skolan, varhaiskasvatus, (https)